Αρκαδία

Η Αρκαδία είναι μια περιοχή που βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου. Στα βόρεια της περιοχής υπάρχουν βουνά, ενώ στην ανατολή βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος. Η πρωτεύουσα της είναι η Τρίπολη, ενώ άλλες μεγάλες πόλεις είναι η Μεγαλόπολη, το Άστρος, το Λεβίδι, το Λεωνίδιο και ο Τυρός. Η Αρκαδία έχει επίσης πολλά γραφικά χωριά όπως η Δημητσάνα και η Βυτίνα.

Η Τρίπολη ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, ιδίως κατά την ελληνική επανάσταση εναντίον των Οθωμανών. Ανά περιόδους είχε διαφορετικούς κατακτητές, όπως και ολόκληρη η Πελοπόννησος, με πιο σημαντικούς τους Βενετούς και τους Οθωμανούς. Στην Τρίπολη μπορείτε να επισκεφθείτε το Πολεμικό Μουσείο, τη Ματζούνειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Πολιτιστικό Κέντρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο διάσημος αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλλερ έχει εμπνευστει το κτίριο του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Le village Lagkadia en Arcadie dans le Péloponnèse
Le village Lagkadia
La rivière de Lousios en Arcadie dans le Péloponnèse
La rivière de Lousios

Όλα τα χωριά της Αρκαδίας έχουν μεγάλη ιστορία κατά τη διάρκεια των αιώνων. Τα σπίτια είναι χτισμένα από πέτρα και κεραμοσκεπές. Στη Δημητσάνα μπορείτε να επισκεφτείτε τη Βιβλιοθήκη και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στην Στεμνίτσα τον Πύργο του Ριάλου και τις εκκλησίες του 15ου αιώνα. Στην Καρύταινα, γνωστή και ως το “Ελληνικό Τολέδο”, θα δείτε το κάστρο που είναι ένα από τα πιο σημαντικά στην Πελοπόννησο. Αν σας αρέσει ο αθλητισμός και το ράφτινγκ, μπορείτε να κάνετε στον ποταμό Λούσιο.

Η οικονομία της Αρκαδίας βασίζεται στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Παράγει πατάτες, φρούτα (κεράσια, αχλάδια, μήλα, κεράσια), βιολογικό μέλι ελάτης από το βουνό Μαίναλο, κρασί, τσίπουρο, όσπρια, καρύδια και αμύγδαλα. Παράλληλα, ορισμένα χωριά (Δημητσάνα, Στεμνίτσα) αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Vieux pont en Arcadie dans le Péloponnèse
Vieux pont en Arcadie
Monastère en Arcadie dans le Péloponnèse
Monastère

Αφήστε ένα σχόλιο