Her Majesty’s Mojito

Το μοχίτο (Mojito) είναι ένα παραδοσιακό κουβανέζικο κοκτέιλ. Αποτελείται συνήθως από λευκό ρούμι, χυμό ζαχαροκάλαμου, χυμό λάιμ, ανθρακούχο νερό και μέντα. Χάρη σε αυτά τα συστατικά έχει γίνει ένα πολύ δημοφιλές καλοκαιρινό κοκτέιλ. Το όνομά του μπορεί να σχετίζεται με το «mojo», μια κουβανέζικη σος για το φαγητό, που φτιάχνεται με λάιμ ή είναι παράγωγο του «mojado» που σημαίνει «υγρό» στα ισπανικά.

Η προέλευση του μοχίτο θεωρείται από πολλούς ότι είναι η Αβάνα, αλλά δεν είναι απολύτως επιβεβαιωμένη. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι Ινδιάνοι της Νότιας Αμερικής για να θεραπεύσουν κάποιες τροπικές ασθένειες επέστρεψαν από την Κούβα με το “αγκουαρντιέντε ντε κανια” (“aguardiente de caña”) (μια μορφή ρούμι από ζαχαροκάλαμο) αναμεμειγμένο με λάιμ (που παρεμπόδισε την δυσεντερία και το σκορβούτο), χυμό από ζαχαροκάλαμο και μέντα. Υπάρχει επίσης η εκδοχή ότι το μοχίτο προήλθε από το Γκουαράπο (Guarapo), το χυμό ζαχαροκάλαμου, ένα δημοφιλές ποτό μεταξύ των Αφρικανών σκλάβων που εργάζονταν στα χωράφια ζαχαροκάλαμου κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Ένα από τα αγαπημένα ποτά του Έρνεστ Χέμινγουεϊ (Ernest Hemingway) είναι το μοχίτο που έκανε το μπαρ  Λα Μποντεκίτα ντελ Μέδιο”La Bodeguita del Medio” στην Αβάνα. Έγραψε το “Το μοχίτο μου στο Λα Μποντεγκίτα και το ντάκιρι (daquiri) μου στην Ελ Φλοριντίτα (El Floridita)” σε έναν τοίχο του μπαρ, χειρόγραφο και υπογεγραμμένο στο όνομά του.

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις σήμερα αυτού του κοκτέιλ, όπως το «Rose Mojito», «Nojito» ή «Virgin Mojito», «Cojito», «South Side», «Mojito Blanco» στο Μεξικό, «Mojito de toronja» και «Mojito de maracuyá “στο Περού και πολλές άλλες.

Ξέρατε ότι το 2016 το μοχίτο ήταν το πιο δημοφιλές κοκτέιλ στη Γαλλία και στη Βρετανία;

 

άτομα1 άτομο preparation time5 λεπτάδυσκολίαπολύ εύκοληpriceοικονομικό

Υλικά

Θα χρειαστείτε

  • 1 ποτήρι highball (ψηλό)
  • 1 αναδευτήρα κοκτέιλ (bar spoon)

Διαδικασία

1

Σε highball ποτήρι προσθέτετε το σιρόπι ζάχαρης, το φρεσκοστυμμένο λεμόνι και τα φύλλα δυόσμου.

2

Τα ανακατεύετε με τον αναδευτήρα.

3

Έπειτα, προσθέτετε τον πάγο, το τζιν και απογεμίζετε με Mastiqua.

4

Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου και φλύδα αγγουριού.

Συμβουλή
Συμβουλή

Το Majesty’s Mojito συνοδεύεται εξαίσια με φιστίκια Αιγίνης και με κρητικά κριτσίνια !

Στην υγειά σας!

Η κατάχρηση αλκοόλ είναι επικίνδυνη για την υγεία σας. Να καταναλώνεται με μέτρο.

Her Majesty's Mojito cocktail au Mastiqua, l'eau pétillante au mastiha de Chios

Αφήστε ένα σχόλιο