Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι ένα όμορφο νησί του Ιονίου. Είναι το μοναδικό νησί στο οποίο μπορείτε να φτάσετε με αυτοκίνητο χάρη σε μια μικρή γέφυρα. Το όνομά της το χρωστάει στους εντυπωσιακούς λευκούς βράχους της που βρίσκονται στο νότιο τμήμα. Κατά τον Μεσαίωνα ονομάστηκε Αγία Μαύρα.

Le château fort d'Aghia Mavra à l'entrée de Leucade
Le château fort d’Aghia Mavra à l’entrée de l’île

Η Λευκάδα είναι ένα ορεινό νησί, της οποίας η ψηλότερη κορυφή, το Όρος Σταυρώτα, ανέρχεται σε 1148 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει πλούσια βλάστηση στα ανατολικά και νότια.

Οι ανατολικές ακτές είναι προστατευμένες από τον άνεμο και είναι γεμάτες με μικρά νησιά, με τα πιο γνωστά να είναι ο Σκορπιός (γνωστός ως ιδιοκτησία του πλούσιου πλοιοκτήτη Αριστοτέλη Ωνάση, στον οποίο πραγματοποίησε το γάμο του με την Τζάκι Κένεντι), η Μαδουρή και η Σπάρτη. Αρκετά μικρά χωριά είναι ανατολικά όπως η Νικιάνα, καθώς και το Νυδρί, ένα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα του νησιού. Τα ερείπια μιας προϊστορικής πόλης και κυκλικοί τάφοι της ίδιας περιόδου έχουν πείσει ορισμένους αρχαιολόγους ότι η Λευκάδα ήταν πατρίδα του Οδυσσέα!

Η δυτική ακτή, από την άλλη πλευρά, είναι τεράστια, με εκπληκτικά χρώματα και τεράστιους βράχους, που συνοδεύονται συχνά από παραλίες με ψιλή άμμο και τυρκουάζ νερά.

La plage de Porto Katsiki sur l'île de Leucade
La plage de Porto Katsiki sur l’île de Leucade
La plage de Kokkinos Vrachos sur l'île de Leucade
La plage de Kokkinos Vrachos sur l’île de Leucade
Le cap Lefkata d'où Sappho s'est jetée dans la mer
Le cap Lefkata d’où Sappho s’est jetée dans la mer

Στη Λευκάδα θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τις καλύτερες φακές της ζωής σας, οι οποίες προέρχονται από το μικρό χωριό της Εγκλουβής. Το νησί παράγει επίσης μέλι, ελαιόλαδο, αρωματικά βότανα (ρίγανη, φασκόμηλο, θυμάρι), κρασί και γλυκές απολαύσεις (παστέλι,μαντολάτο, λαδόπιτα) που έμειναν από την εποχή της Βενετίας.

Rue pittoresque de la ville de Leucade
Rue pittoresque de la ville de Leucade

Αφήστε ένα σχόλιο