Αθήνα

Η Αθήνα, ως πρωτεύουσα της Ελλάδας, είναι το οικονομικό και πολιτιστικό πολιτικό κέντρο της χώρας. Η πρώτη ανθρώπινη παρουσία στην Αθήνα χρονολογείται στα 3.200 π.Χ., καθιστώντας την μία από τις παλαιότερες πόλεις της ιστορίας.

Ο Παρθενώνας
Ο Παρθενώνας

Η παλιά πόλη χτίστηκε γύρω από την Ακρόπολη, αλλά κατά τον 6ο αιώνα π.Χ.. έγινε μια εξαιρετικά ισχυρή πόλη-κράτος που αναπτύχθηκε παράλληλα με το λιμάνι της, που βρίσκεται πρώτα στο Φάληρο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της κλασικής περιόδου, η Αθήνα έγινε το κέντρο των τεχνών, της φιλοσοφίας, του θεάτρου και του οικονομικού κέντρου. Η δημοκρατία γεννήθηκε εκεί και θεωρείται με τη Μεσοποταμία ως μια από τις κούνιες του δυτικού πολιτισμού.

Πανόραμα της πόλης της Αθήνας από την Ακρόπολη
Πανόραμα της πόλης της Αθήνας από την Ακρόπολη

Οι περισσότερες εταιρείες και ιδρύματα βρίσκονται στην Αθήνα, η οποία προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Στην περιοχή της Αττικής, μπορούμε να βρούμε ακόμα ορισμένες γεωργικές περιοχές όπως η παραγωγή ελαιολάδου. Η Αττική είναι επίσης πλούσια σε ποτά, είτε πρόκειται για μπύρες, οινοπνευματώδη ποτά είτε για βερμούτ.

Ο Παρθενώνας το βράδυ
Ο Παρθενώνας το βράδυ
L'olivier, l'arbre symbole de la Grèce au parc de SNFCC
Odéon d'Hérode Atticus à Athènes
Vue sur le Parthénon et Monastiraki à Athènes

Αφήστε ένα σχόλιο