Διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου Athena

Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην Ελλάδα ο Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου ATHENA, που τονίζει τη σημασία του διαγωνισμού του ελαιόλαδου στην πατρογονική πατρίδα της ελιάς και του λίκνου της ευγενής άμιλλας.

Σήμερα, αυτή η ιστορική χώρα, όπου οι μύθοι του παρελθόντος αναμειγνύονται συνεχώς με τις προκλήσεις και τα σύγχρονα επιτεύγματα, είναι η τρίτη χώρα σε παραγωγή ελαιολάδου – η πρώτη παραγωγός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου – και μάλιστα μπροστά στην κατά κεφαλήν κατανάλωση από την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Η δοκιμασία είναι τυφλή, με μια ομάδα επιλεγμένων κριτών, οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι εμπειρογνώμονες εδώ και αρκετά χρόνια και έχουν διαπιστευθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (International Olive Council IOC). Τουλάχιστον τα 2/3 των κριτών προέρχονται από χώρες εκτός της Ελλάδας, έτσι ώστε η ψηφοφορία να είναι αδιαμφισβήτητη και να αντικατοπτρίζει τα γούστα ολόκληρου του πλανήτη.

Η δοκιμασία αρχίζει το πρωί και κάθε κριτής μπορεί να δοκιμάσει μόνο 35 δείγματα ανά ημέρα. Τα δείγματα σερβίρονται σε αδιαφανή μπλε ανωνυμωμένα γυαλιά, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από την IOC.

Το 2016, δύο ελαιόλαδα από την εταιρεία 39/22 κέρδισαν ασημένια και χάλκινα μετάλλια. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “Μανάκι” κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο και το ελαιόλαδο ποικιλίας “Κορωνέικης” κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Το 2018, τα τρία ελαιόλαδα από 39/22 τα πήγαν ακόμα καλύτερα κερδίζοντας και τα τρία χρυσά και αργυρά μετάλλια. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “Μανάκι” κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και τα έλαια “Αθηνολιά” και “Κορωνέικη” το ασημένιο μετάλλιο.

Για να δοκιμάσετε αυτά τα γευστικά ελαιόλαδα που έχουν τιμηθεί με μετάλλια, επισκεφτείτε το διαδικτυακό μας κατάστημα !

Αφήστε ένα σχόλιο