Τα 6 απαραίτητα προϊόντα για ένα επιτυχημένο απεριτίφ !

Η περίοδος των απεριτίφ με φίλους, οικογένεια και συναδέλφους δεν πρόκειται να τελειώσει! Είναι μια παράδοση που συνδέεται άρρηκτα με τη γαλλική κουλτούρα που σηματοδοτεί το τέλος της εργασίας και την αρχή της χαλάρωσης. Αλλά πώς να το κάνετε λίγο πρωτότυπο; Με προϊόντα από την Ελλάδα φυσικά! Γι ‘αυτό σας προσφέρουμε μια επιλογή από αυθεντικά ελληνικά προϊόντα που θα απογειώσουν τα απεριτίφ σας!

1. Ελληνικές ελιές, οι βασίλισσες των απεριτίφ

Οι ελληνικές ελιές είναι πολύ γνωστές σε όλο τον κόσμο για την απαράμιλλη γεύση τους! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις φημισμένες ελιές Καλαμών (Π.Ο.Π.) με ζουμερή σάρκα και όμορφο μωβ χρώμα, στις ελιές Θρούμπα Π.Ο.Π. προέρχονται από τη Θάσο και ωριμάζουν απευθείας στο δέντρο, μαυροελιές Αμφίσσης σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές φουρνιστές Αμφίσσης σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή πράσινες ελιές από τη Χαλκιδική, μεγάλες και σαρκώδεις.

Olives de Kalamata
Ελιές Καλαμών

2. Φιστίκια Αιγίνης Π.Ο.Π.

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι σχετικά άγνωστα στη Γαλλία, αλλά είναι μια από τις πιο νόστιμες ποικιλίες φιστικιών στον κόσμο! Μικρά σε μέγεθος, η γεύση τους είναι επίσης ασύγκριτη με αυτά που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Εάν έχετε ήδη επισκεφθεί το νησί της Αίγινας μπορεί να είχατε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτή τη μικρή απόλαυση!

Pistachier de l’île d’Égine
Φιστικιά στο νησί της Αίγινας

3. Κριτσίνια, το κλασικό των απεριτίφ

Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα νόστιμα κριτσίνια! Στην Ελλάδα, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από κριτσίνια, είτε είναι με σουσάμι, πολύσπορα, με ελιές Καλαμών, τυρί ή ακόμα με κινόα και δεντρολίβανο! Θα ταιριάξουν τέλεια με τα ντιπ σας (αν ψάχνετε για τη συνταγή για ένα νόστιμο τζατζίκι, είναι εδώ), αλλαντικά και πιατέλες τυριών!

Les gressins au sésame, le complément idéal pour vos apéros
Ελληνικά κριτσίνια με σουσάμι

4. Ελληνικά μπισκότα απεριτίφ, αυθεντικές γεύσεις !

Τα μπισκότα απεριτίφ μπορούν να συνοδεύσουν τα ντιπ σας ή να τα φάτε σκέτα ! Σας προτείνουμε ιδιαίτερα τα πολύσπορα μπισκότα, με λιαστή ντομάτα, ελιές ή και τυρί. Το αγαπημένο της ομάδας είναι τα κρητικά μπισκότα με ντομάτα και ρίγανη, απλά εξαιρετικό!

Les biscuits apéritifs grecs à l'huile d'olive extra vierge

5. Παξιμάδια, μια νόστιμη κρητική σπεσιαλιτέ

Τα παξιμάδια είναι παραδοσιακά μπισκότα που είναι πολύ γνωστά στην Ελλάδα. Μπορείτε να τα φάτε σκέτα, συνοδευόμενα από ελιές ή με λίγο έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο, σε μικρά καναπεδάκια με πάστα ελιάς ή για να ετοιμάσετε μια σαλάτα ντάκο (ή κουκουβάγια), μια νόστιμη κρητική σπεσιαλιτέ!

Dakos, paximadia dans une salade crétoise
Paximadia from Crete in a Dakos salad

6. Ντιπ για απεριτίφ

Τέλος, έχουμε ετοιμάσει μια επιλογή από τα καλύτερα ελληνικά ντιπ που θα φέρουν μια νότα πρωτοτυπίας στο απεριτίφ σας! Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την πραγματική πάστα ελιάς Καλαμάτας, ένα κλασικό ντιπ που δεν χρειάζεται περαιτέρω περιγραφή, η οποία υπάρχει επίσης σε συνδυασμό με το μέλι αν θέλετε μια γκουρμέ και αυθεντική πινελιά. Θα ενθουσιαστείτε με τη μελιτζανοσαλάτα, ένα νόστιμο χειροποίητο άλειμμα ή ακόμα και με το πατέ δαμάσκηνου από την Κρήτη. Τέλος, οι λάτρεις της πιπεριές θα βρουν αυτό που ψάχνουν με το μπουγιουρντί, μια σπεσιαλιτέ φτιαγμένη με ντομάτες, πιπεριές και φέτα που μπορείτε να γευτείτε σε ήπια ή πικάντικη μπορφή, καθώς και με το πικάντικο άλειμμα με πιπεριές Φλωρίνης και το ήπιο άλειμμα με μελιτζάνες και πιπεριές από τη Φλώρινα, που είναι μια ποικιλία που δίνει πιπεριές μεγάλες και σαρκώδεις με έντονο κόκκινο χρώμα.

Le caviar d'aubergine artisanal grec idéal pour l'apéro
Μελιτζανοσαλάτα

Απολαύστε τα ελληνικά απεριτίφ σας και μην διστάσετε να ρίξετε μια ματιά στην επιλογή μας από ελληνικές μπύρες και ελληνικά αλκοολούχα ποτά, καθώς και τις αυθεντικές συνταγές κοκτέιλ μας!

Αφήστε ένα σχόλιο